Brommer toer nieuwtjes.

1524928302
1524927946

 Als "Tweetaksnuiver" een hele mooie dag beleefd! Zaterdag 21 April was het dan weer zover, onze eerste voorjaarsrit met "de snuivers"stond op het programma! De 11-stedentocht! En voorjaar was het, het weer was fantastisch!

Na eerst met elkaar en met onze brommer maatjes uit Eefde en een stel "nozems" uit Deventer een bak koffie met cake te hebben genuttigd, in ons n’Tuf clubhuis. En natuurlijk buiten, elkaars brommers te hebben bewonderd, gingen we samen op weg naar Vriezenveen! Heerlijk om de tweetaktgeur weer te mogen ruiken in het vroege voorjaar!

Het ontvangst in tVenne was weer allerhartelijkst, het was weer genieten geblazen van al dat moois, koffie en natuurlijk om weer contact met al de liefhebbers  en bekenden te he

bben. De start van de tocht voelt als een koe in de eerste voorjaarswei! Heerlijk we gingen weer "los",wel in een gematigd tempo, weliswaar. Maar dat kan toch ook niet anders, als je met 600 brommers over dezelfde wegen stuurt. De tocht leidt ons langs mooie plekjes, om in Ommen onze 1e stop te maken. Zonnig gezellig en dorstig! Kwam goed uit want het drinken stond al klaar. Genieten van al dat door de zon beschenen Chrome.

1524927937

 Daarna weer verder, heerlijke geuren opsnuivend en bloemenpracht  aanschouwend, genieten, door het mooie Overijsselse coulissen landschap. En natuurlijk even het gas even helemaal los op het asfalt van de "Luttenberg ring" om daarna rustig het terrein van het verpleeghuis "krönnenzommer" te doorkruizen en te bezichtigen! Wat is het "mooi" daar! We werden door de vele bewoners en patiënten met lachende gezichten en al zwaaiend verwelkomd. Mooi was het! onder het genot van harmonica muziek een drankje en een slaatje nuttigen. En ondertussen bewoners bijpraten over onze "oude brommers". Mooi en dankbaar dat het zo kan. 

Na door de  bewoners weer lachend uitgezwaaid te zijn ging de tocht weer terug naar Vriezenveen waar de staldeuren van de paardenstal al weer gastvrij open stonden.

Lekker even bijkomen met een balletje en een biertje en een stukje goede country muziek! 

Wat wil een mens nog meer? Samen met de snuivers daarna weer naar Rijssen gereden, waar we nog iets gedronken hebben in ons clubhuis. Blij en voldaan gevoel, en ook nog een fijn bericht in het clubhuis! Jan bedankt en welkom!

Je bent nu een echte "snuiver"! ; ) Henk

Ps organisatie van de 11-stedentocht bedankt namens de 2-Taktsnoevers

1515454066

 2-Takt snuif nieuws. 30 December de brommerbeurs in Vriezenveen bezocht. Geweldig wat hebben die jongens van het Oale kreng veel mooi werk geleverd. Alles was compleet, van verkeersbegeleiding tot catering, aan elk detail was weer gedacht. En het blijkt dat de hobby aanstekelijk werkt, want wie had gedacht dat ik dit mooi zou gaan vinden. Veel mooie hebbedingen zien staan, je zou ze allemaal willen proberen. Kortom een hele goede afsluiting van een mooi brommer toer seizoen. En een mooi uitkijken naar het nieuwe toerseizoen iedereen een goed uiteinde 2017 gewenst en een gezond hobbyrijk 2018 gewenst met veele  mooie toertochten!

Kijk hier naar een reportage van TV Oost van deze brommerbeurs.